Afspraak maken?
06-81725726

Opleiding Microblading

11082541_984242408260770_358062963670942360_nSinds 2013 heeft Wimperextensions Tilburg zich gespecialiseerd in: Microblading, oftewel de mesjestechniek. Laten we allereerst beginnen met uitleggen dat Microblading niet in 1 of 2 dagen geleerd kan worden, dit is onmogelijk! Verderop wordt duidelijker uitgelegd waarom, en waarom onze training verdeeld wordt over meerdere weken. Uiteindelijk bent u na 5 weken opleiding, veel oefenen, 3 aangeleverde nabehandelingen en 1 goed doorlopen examen pas in het bezit van uw diploma. Maar dan bent u er ook zeker van dat u professioneel en vol zelfvertrouwen aan de slag kunt.

Microblading is de allernieuwste techniek op het gebied van permanente make up, ook wel genoemd: Handmade eyebrows. Bij deze Aziatische manier van pigmenteren wordt een manuele pen gebruikt die bestaat uit ultrafijne, steriele naaldjes achter elkaar op een rij geplaatst. De naalden zijn flinterdun waardoor de haartjes, getekend in de wenkbrauwen, zeer fijn zijn. Fijner dan bij het gebruik van een pmu apparaat, of een tatoeëer apparaat. Naaldjes of mesjes klinken al gauw als eng in de oren. Wat vaak verkeerd geïnterpreteerd wordt, er word uiteraard niet in wenkbrauwen gesneden. Met microblading breng je pigment onder de huid aan met een soort van glijdende, vegende beweging (sliding motion). Hierdoor ontstaan flinterdunne krasjes in uw huid, waarin de pigment achterblijft.

Bij het toepassen van Microblading worden de wenkbrauwen voorzien van zeer fijne, dunner dan 1 mm, getatoeëerde haartjes. Deze strokes kunnen een gehele wenkbrauw creëren, een missend stuk wenkbrauw opvullen, of als vervanging dienen van brow make up.

Regelmatig ontvangen wij klanten waarbij het begin of het “staartje” van de wenkbrauw mist, de wenkbrauwen zo licht zijn dat zij haast onzichtbaar zijn, klanten die hun wenkbrauwhaar missen, of jarenlang overplukt hebben.

Inmiddels bestaan er onder Microblading ook weer diverse technieken: Microblading, eyebrow embroidery, penseel-techniek en ombré-techniek. In Nederland mogen wij onszelf hét eerste opleidingspunt noemen waar je jezelf in alle 4 deze technieken kunt laten specialiseren.

NOTE: Regelmatig worden er in Nederland i.s.m. buitenlandse trainers 2 daagse workshops georganiseerd. Velen zijn geweldige experts in Microblading. Echter is het onmogelijk, de techniek op een juiste manier aan cursisten over te brengen in 2 dagen. Daarnaast is het onmogelijk uzelf met een buitenlands certificaat in Nederland te verzekeren. Wat inhoudt dat u eigenlijk niet verder kunt met uw behaalde certificaat. Wat logisch is. In Nederland gelden dan ook andere regels & voorschriften hiervoor, waarvan buitenlandse trainers niet op de hoogte zijn. Deze regels & voorschriften zijn weer belangrijk wanneer u zichzelf wil verzekeren. Daarom duurt onze opleiding 5 wéken en geen 2 dagen.

Ook laten wij ons zelf ieder jaar bijscholen, om zo op de hoogte te blijven van alle snelle & nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Microblading.

Hoe ziet de training eruit:

 • Theorie
 • Kleurenleer
 • Hygiënevoorschriften
 • GGD goedkeuring
 • Contra indicaties
 • Trainen op oefenhuid
 • Productkennis
 • Bepaling vorm wenkbrauw
 • Opbouw wenkbrauw
 • Nazorg
 • Praktijk op modellen
 • Touch up/nabehandeling na 4 weken

Tijdens de opleiding leert u de reguliere microblading techniek. De volledige opleiding duurt 5 weken (1 dag per week), na 5 weken volgt er een examen. Wanneer u uw examen met goed gevolg heeft afgelegd ontvangt u uw diploma. Wanneer u uw examen niet goed doorlopen heeft, mag u na een intensieve extra dag het herexamen afleggen. Het diploma wordt enkel uitgereikt bij het succesvol afleggen van uw examen/herexamen. De cursus is te volgen met een max. van 4 cursisten, cursusdagen vinden iedere week plaats (5 achtereenvolgende weken), examens vinden plaats op zaterdag.

Naast de cursusdagen worden er ook thuisopdrachten uitgereikt. Reken hierbij in totaal op 20/25 uur benodigde tijd voor uw thuisopdrachten in deze 5 weken.

 

Cursusinformatie: 5 weken (elke week 1 dag), oefenperiode, 1 examen, incl. pakket, certificaat: € 2200,- excl. btw.

 • Heeft u al aantoonbare ervaring met PMU dan is het wel mogelijk een 2 daagse training te volgen, omdat u de basis al bezit. Deze datas worden in overleg gepland. Kosten excl. pakket, incl. certificaat: € 900,- excl. btw.
 • Heeft u al een microbladingopleiding gevolgd, en wilt u een 1 daagse Masterclass volgen om de puntjes op de i te zetten. Deze datas worden in overleg gepland. Kosten excl. pakket, incl. certificaat: € 595,- excl. btw.

 

Beschikbare cursusdata:

Januari 2020: VOL

Februari 2020: VOL

Maart 2020: VOL

Juli 2020: 2 plaatsen beschikbaar

September 2020: 4 plaatsen beschikbaar

 

Wij werken volgens de hygiëne voorschriften en richtlijnen van de GGD.

 

 

Afspraak maken?

De afspraak wordt telefonisch of per mail bevestigd.

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.