Afspraak maken?
06-81725726

Opleiding Microblading

Wat is microblading?

Sinds 2013 heeft Wimperextensions Tilburg zich gespecialiseerd in Microblading, oftewel de mesjestechniek.
Microblading is de allernieuwste techniek op het gebied van permanente make up, ook wel genoemd: handmade eyebrows. Bij deze Aziatische manier van pigmenteren wordt een manuele pen gebruikt die bestaat uit ultrafijne, steriele naaldjes achter elkaar op een rij geplaatst. De naalden zijn flinterdun waardoor de haartjes, getekend in de wenkbrauwen, zeer fijn zijn. Fijner dan bij het gebruik van een PMU-apparaat, of een tatoeëer-apparaat. De ‘mesjestechniek’ doet suggereren dat er in de wenkbrauwen gesneden wordt, dit is echter niet het geval. Met microblading wordt pigment onder de huid aangebracht middels een glijdende, vegende beweging (sliding motion). Hierdoor ontstaan flinterdunne krasjes in de huid, waarin de pigment achterblijft.

Bij het toepassen van Microblading worden de wenkbrauwen voorzien van zeer fijne (dunner dan één milimeter) getatoeëerde haartjes. Deze strokes kunnen een gehele wenkbrauw creëren, een missend stuk wenkbrauw opvullen of als vervanging dienen van wenkbrauw make-up.

Inmiddels bestaan er onder Microblading ook weer diverse technieken: Microblading, Eyebrow Embroidery, Penseel-techniek en Ombré-techniek (Powderbrows). In Nederland mogen wij onszelf hét eerste opleidingspunt noemen waar cursisten zich in alle vier deze technieken kunnen laten specialiseren.

Inhoud opleiding microblading


De volledige opleiding duurt 4 praktijkdagen. Naast de opleidingsdagen worden er ook thuisopdrachten uitgereikt. Reken hierbij in totaal op 10/15 uur benodigde tijd voor uw thuisopdrachten.

Na 6 weken volgt er een terugkomdag. Wanneer u de opleiding goed heeft doorlopen, ontvangt u een certificaat.

Om de kwaliteit van de opleiding en de persoonlijke aandacht te waarborgen, is de opleiding te volgen in groepen van maximaal 3 deelnemers.

Opbouw van de opleiding:

 • Theorie
 • Kleurenleer
 • Hygiënevoorschriften
 • GGD goedkeuring
 • Contra indicaties
 • Trainen op oefenhuid
 • Productkennis
 • Bepaling vorm wenkbrauw
 • Opbouw wenkbrauw
 • Nazorg
 • Praktijk op 3 modellen
 • Touch up/nabehandeling na 6 weken

Opleidingsdata en prijzen microblading

De kosten van de opleiding microblading zoals bovenstaand beschreven bedragen € 2500,- exclusief btw. Dit is inclusief startpakket en certificaat. Betalen in 3 termijnen is mogelijk!

Beschikbare cursusdata:

– Mei 2024: VOL
– Juni 2024: VOL
– Juli 2024: VOL
– Augustus 2024: VOL
– September 2024: 2 plaatsen beschikbaar (2-9-16 september) & 21 oktober terugkomdag
– Oktober 2024: 3 plaatsen beschikbaar (7-14-28 oktober) & 9 december terugkomdag

Heeft u al ervaring met PMU of microblading?
Heeft u al aantoonbare ervaring met PMU (anders dan microblading) dan is het in overleg mogelijk een twee-daagse training te volgen. Deze training wordt enkel in overleg gepland. Kosten van deze training excl. pakket, incl. certificaat bedragen € 900,- exclusief btw.

Heeft u al een microbladingopleiding gevolgd dan is het in overleg mogelijk een één-daagse Masterclass te volgen om bepaalde aspecten bij te leren. Deze masterclass wordt enkel in overleg gepland. De kosten voor deze masterclass excl. pakket, incl. certificaat bedragen € 595,- exclusief btw.

Wij werken volgens de hygiëne voorschriften en richtlijnen van de GGD.

 

Heeft u een vraag of wilt u inschrijven?

Ontvang meer informatie over de cursus

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.